Semnează petiția pentru școli sigure în Sectorul 1! Ramona Ioana Bruynseelstrage un semnal de alarmă: Multe școli din Sectorul 1, în pericol!

Share:

COMUNICAT DE PRESĂ

București, 6 iunie 2024

Ramona Ioana Bruynseels, candidat la funcția de primar al Sectorului 1, a depus o petiție urgentă la Primăria Sectorului 1, solicitând măsuri urgente pentru intrarea în legalitate a instituțiilor de învățământ de stat din sectorul 1 al Capitalei, din punct de vedere al siguranței la incendiu!

“Nu ne mai putem preface că totul este în regulă! Mulți dintre copiii noștri merg zilnic la școală, fără să știe că acele clădiri în care învață nu sunt sigure în cazul unui incendiu. Este o rușine pentru noi, ca societate, să permitem ca micuții noștri să fie expuși unui asemenea pericol!”, a declarat candidata AUR la funcția de primar al Sectorului 1.

Numeroase școli din Sectorul 1 funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, expunând elevii și profesorii unui risc zilnic, dar nu se știe exact numărul lor și nici care sunt acestea, pentru ca Primăria refuză să dea un răspuns clar.

Petiția, intitulată “Școli sigure pentru copiii noștri, ACUM!”, cere autorităților să ia măsuri urgente pentru a remedia această situație alarmantă.

Ramona Bruynseels: ” Nu putem aștepta să se întâmple o tragedie pentru a acționa. Este timpul să luăm măsuri concrete și să garantăm siguranța tuturor elevilor și profesorilor din Sectorul 1.”

Petiția solicită Primăriei Sectorului 1 să ia următoarele măsuri:

•             Publicarea de urgență a situației actuale a instituțiilor de învățământ din sector, în ceea ce privește siguranța la incendiu. În cazul imobilelor care sunt în legalitate și al celor nu sunt în legalitate, din punct de vedere al securității la incendiu, sa fie menționate nr. și data documentului emis de instituția abilitată (ISUBIF) privind autorizarea sau nu a imobilului.

•             La intrarea în instituțiile de învățământ care nu dețin autorizația de Securitate la incendiu, precum și în imobilele din administrarea /componența Primăriei Sector 1, să fie amplasat banner informativ care anunță lipsa acestei autorizații, astfel încât copii, părinții, cadrele didactice să fie în cunoștință de cauză în ce fel de imobil își desfășoară activitatea. Dacă nu o faceți dumneavoastră, o vom face noi, autorii și semnatarii Petiției.

•             Solicităm un plan de măsuri cu termene clare privind activitățile ce trebuie desfășurate, până la finalizarea procesului de intrare în legalitate. Raportări la fiecare etapă. Public!

Ramona Ioana Bruynseels a invitat toți locuitorii din Sector să semneze acest document, pe care și ea l-a semnat în calitate de cetățean al Sectorului 1.

Mai mult, și-a îndemnat și contracandidații să semneze documentul, subliniind că siguranța copiilor este o problemă care transcede orice culoare politică.

“Este momentul să lăsăm deoparte orgoliile și să ne unim pentru a proteja ceea ce avem mai de preț: copiii noștri. Vă îndemn să citiți cu atenție petiția și să vă gândiți la impactul pe care l-ar avea semnătura dumneavoastră. Este un gest simplu, dar care poate schimba în bine viața a mii de copii.”

Informații de background:

Dintr-un document trimis de către Primărie către un site de presă, reiese, printre altele, că, din cele 76 unități de învățământ preuniversitar aflate în administrarea Primăriei Sectorului 1, care funcționează în 171 de clădiri, “un număr de 7 clădiri dețin Autorizații de Securitate la incendiu sau se află în curs de autorizare”.  Documentul nu precizează dacă aceste autorizări au fost realizate în mandatul actualului primar sau nu.

Petiția poate fi semnată aici: https://www.petitieonline.com/coli_sigure_pentru_copiii_notri_acum

Categorie: Știri

Ioana Ramona Bruynseels