Frica de AUR, frica de revolta populației din România i-a împins pe cei din PSD și PNL către comasarea alegerilor

Ioana Ramona Bruynseels a participat, joi, la conferința de presă a AUR Teleorman, în contextul protestelor la nivel național împotriva comasării alegerilor. Președinta Organizației de Femei a AUR afirmă că PSD și PNL se tem foarte tare de AUR, astfel trioul format din Ciucă, Ciolacu și Iohannis a decis comasarea alegerilor în speranța că vor rămâne la putere și după 2024.
„AUR are multe de spus, reprezentăm peste 20% din electoratul României, peste 20% dintre românii ne urmează și ne urmăresc și bineînțeles că vocea lor trebuie să se facă auzită, exact cum spunea și domnul președinte. Sunt onorată să o am alături de mine pe campioană noastră la nivel mondial, Monica Iagăr, și candidat la rândul său pe listele pentru Parlamentul European. Știți că în 9 iunie avem alegerile pentru Parlamentul European și vedem, astăzi aflăm, dacă ele vor fi comasate și cu alegerile locale. Așteptăm să vedem hotărârea celor care guvernează România în acest moment, pentru că, după cum ați observat, zilele trecute, fiecare pasau responsabilitatea de la unul la altul vis-a-vis de geneza ideii de comasare. Nimeni nu și-asumă, dar ea se întâmplă. Și se va întâmpla din toate informațiile pe care le primim și noi, pentru că asta este singura lor scăpare să mai facă un scor rezonabil în alegeri. Frica de AUR, frica de revolta populației din România i-a împins către astfel de strategii.
Tocmai de aceea noi considerăm că demersul comasării este unul completamente discreționar, antidemocratic și el nu provine de acolo de unde ar trebui să provină, într-o țară care, într-adevăr, este democratică, respectiv din voința poporului. Poporul nu a fost consultat în acest sens. Ba mai mult decât atât, au venit cu diverse justificări de ordin economic, spunând că, a, economisim pe deoparte, da, într-adevăr, economisim, însă, oare, care este prețul afectării democrației în România?
Merită acest lucru? Lucru. Oare nu ar fi putut ei să economisească în alt fel respectiv dacă chiar ar fi început reforma administrației publice? Dacă ar fi început cu adevărat să reducă cheltuielile care sunt nejustificate de la bugetul public, dar iată că nu au făcut-o. Vin și ne spun acum că vor să economisească pentru a da pensionarilor mai mulți bani.
Dar eu vă întreb așa. Anul trecut, când în câteva ore au aprobat în Parlament, acea lege prin care au dat cadou OMV-ului un miliard de euro, atunci de ce nu s-au gândit la pensionarii României? Un miliard de euro, vorbim de 5 miliarde de lei. Sunt bani mulți care ar fi acoperit această creștere la care ei acum se gândesc.
În consecință, cadoul dat OMV-ului, sumele plătite pe atâtea vaccinuri care au fost achiziționate la fel discreționar și pentru a impresiona Uniunea Europeană că suntem cei mai buni la cumpărat vaccinuri, probabil, și că suntem primii în clasă din punctul ăsta de vedere și cei mai ascultători, când de fapt noi ar trebui să fim puternici, verticali și să fim recunoscuți pentru acest lucru, nu pentru a fi cei mai ascultători, adică în poziția ghiocelului. Ei bine, iată că acum vin și vor să economisească. Credem că este un preț mult prea mare să afectezi democrația pentru a economisi. Și noi ne dorim ca pensionarii să trăiască mai bine, ne dorim ca fiecare român să trăiască mai bine, însă, nu cu prețul democrației în România, care, într-adevăr, este, după cum spunea și domnul președinte, este o democrație firavă.
Ce aș dori să spun este faptul că în momentul de față, după cum ați văzut, acest trio, Iohannis, Ciolacu, Ciucă, au luat clar decizia de a se comasa alegerile. Nu cred că toți au ieșit cu mesaje pozitive în acest sens, însă uită că acum câțiva ani tot ei erau cei care, de exemplu, îl condamnau în 2012 pe Băsescu și PDL-ul de atunci când au încercat să facă o comasare de genul acesta.
La momentul acela cu toții au ieșit și au strigat că este neconstitucională această comasare. Acum au uitat și de Comisia de la Veneția și de recomandările acesteia. Comisia de la Veneția ne spune că nu este ok să faci modificări ale sistemului electoral în mai puțin de un an de dinaintea alegerilor.
Apariții despre subiect: 60m.ro
Categorie: Știri