Program guvernare locală

Cuprins

INTRODUCERE

Programul meu de guvernare pune ❤️OAMENII❤️ în centrul dezvoltării Sectorului 1.

“Mi-am construit programul de guvernare locală cu #bun simt în jurul cetățeanului, în jurul nevoilor și așteptărilor lui. De aceea, am luat pulsul orașului  și am văzut care sunt prioritățile familiilor, ale tinerilor, ale bunicilor noștri, dar și așteptările legate de dezvoltarea orașului. Oamenii nu mai au rabdare. Oamenii vor acțiune și rezultate imediate!  

Acest program are un singur țel fundamental: creșterea calitații vieții pentru cetațenii Sectorului 1

  • Pentru familiile din Sectorul 1: Îmi propun să avem cel mai curat Sector din Capitală cu străzi sigure, aer curat și spații verzi generoase, în care copiii să se joace nestingheriți și să meargă în siguranță la școli moderne și dotate. Vreau să vă ofer sprijin real pentru creșterea și educația copiilor, prin noi creșe și grădinițe performante, after-school-uri și programe educative atractive. Pentru familiile tinere, voi asigura sprijin financiar și acces la locuințe, pentru a le oferi un start bun în viață. Împreună, vom construi un Sector în care familiile se simt acasă, în siguranță și cu toate oportunitățile pentru un viitor mai bun! 
  • Pentru tinerii din Sectorul 1: Vreau ca tinerii din Sectorul 1 să aibă șansa de a găsi aici locuri de muncă bine plătite și locuințe la prețuri decente, să primească sprijin pentru start-up-uri și să se bucure de un mediu de lucru flexibil, care să le permită să își împartă timpul între carieră și viața personală. De asemenea, îmi doresc să le oferim spații sigure și atractive pentru sport, distracție și relaxare. 
  • Pentru seniorii din Sectorul 1: Îmi doresc ca seniorii din Sectorul 1 să se simtă apreciați, respectați și îngrijiți. Vom asigura servicii sociale și medicale de calitate, cu accent pe îngrijire la domiciliu, centre de zi și activități recreative care să aducă bucurie și socializare. Vom construi un mediu urban accesibil și sigur, în care fiecare senior să se simtă în siguranță și independență. 
  • Dezvoltarea economica a Sectorului 1: Voi promova un mediu de afaceri favorabil, prin simplificarea procedurilor administrative, reducerea birocrației și atragerea de investiții mari. Voi încuraja inovația, antreprenoriatul și economia verde. Si voi colabora cu Primăria Generală pentru a susține proiectele de modernizare a infrastructurii și a transportului public, asigurându-ma că interesele și nevoile specifice ale locuitorilor din  Sectorul 1 sunt isi gasesc rezolvarea ! 

FAMILIA – INIMA COMUNITĂȚII SECTORULUI 1

PARTENERIAT CU FAMILIILE DIN SECTORUL 1:

Ramona Ioana Bruynseels: “ Adevărata forță a unui oraș stă în oamenii săi, iar familia este piatra de temelie a oricărei comunități puternice. Ele sunt cele care umplu parcurile cu viață, care susțin micile afaceri locale și creează o comunitate unită și prosperă. Investind în familii, investim în viitorul Sectorului 1. 

De aceea, propun un PARTENERIAT cu cetățenii, pentru a construi împreună un sector în care familiile se simt acasă, copiii cresc în siguranță și au acces la o educație de calitate, iar părinții primesc sprijinul necesar pentru a-și crește copiii și a-și dezvolta cariera. De aceea, ma angajez să investim în construirea de locuințe accesibile și adecvate pentru familii, să dezvoltăm școli și creșe moderne, să îmbunătățim siguranța publică și să promovăm un mediu urban prietenos pentru copii, părinți și bunici.” 

SIGURANTA TA SI A FAMILIEI TALE ESTE O PRIORITATE PENTRU MINE!

„Voi lua toate măsurile necesare pentru a face din Sectorul 1 un loc sigur și liniștit, unde să te simți protejat și să poți crește o familie fericită.”

Vă promit:

  • O poliție locală mai prezentă și mai implicată: Vei vedea mai mulți polițiști în Sectorul 1, patrulând constant în cartiere, școli și parcuri, pentru ca tu și familia ta să vă simțiți în siguranță zi și noapte.
  • Stop drogurilor! Voi lupta cu toate forțele împotriva acestui flagel care distruge vieți și familii. Vom implementa un program ambițios de prevenire și combatere a consumului de droguri, cu accent pe educație și consiliere în școli și licee.
  • Stop violenței! Nimeni nu are dreptul să-ți facă rău. Nici pe strada, nici acasa, in familie! Vom crea centre de consiliere și adăposturi pentru victimele violenței domestice, oferindu-le sprijinul și protecția de care au nevoie. Vom implementa și programe de reabilitare pentru agresori, pentru a preveni recidiva și a construi relații sănătoase în familie.

PRIORITATE PENTRU VIITOR: SECTORUL 1, CEL MAI PRIETENOS LOC DIN BUCUREȘTI PENTRU COPII!

Ce înseamnă asta? 

  • Străzi sigure, treceri de pietoni bine marcate și transport public adaptat nevoilor lor.
  • Trasee sigure pentru mersul pe jos și cu bicicleta, drept pentru care vom dezvolta o rețea de piste pentru biciclete și trotuare sigure, astfel încât cei mici să poată merge la școală sau la alte activități în siguranță și independent.
  • Mai multe parcuri și locuri de joacă moderne, sigure și atractive, unde copiii se pot juca liber și își pot dezvolta creativitatea. 
  • Îmbunătățirea transportului public, astfel încât să fie accesibil, sigur și atractiv pentru copii și familiile lor. 
  • Foarte important, vom investi mult în educație, de la creșă și grădiniță până la școală și afterschool, pentru a oferi tuturor copiilor șansa de a-și dezvolta potențialul. 
  • Accesul la servicii medicale și sociale de calitate, pentru a le proteja sănătatea și bunăstarea. 🩺
  • Si, de ce nu, oportunități pentru ca vocea copiilor să fie auzită și luată în considerare în deciziile care îi privesc. 
  • Un prim proiect va fi “Autobuze școlare la tine în cartier”, prin care copiii vor fi preluați de autobuze școlare moderne și sigure cât mai aproape de casă, dupa modelul de la scolile private. Astfel, micuții dumneavoastră vor ajunge la școală în siguranță și confort, iar traficul din Sectorul 1 va fi mai fluid în orele de vârf. Poliția Locală Sector 1 va supraveghea urcarea și coborârea elevilor, pentru ca dumneavoastră șă îi știți în siguranță.

 CURĂȚENIE LUNĂ ÎN SECTORUL 1: STOP MIZERIEI ȘI NEPĂSĂRII!

Problema:

Gunoaie aruncate la întâmplare, șobolani, gândaci, mașini abandonate și electrocasnice vechi – toate acestea ne fac de rușine și ne afectează calitatea vieții.

Soluția mea:   

Parteneriat pentru cel mai curat Sector din București! Vă încurajez să vă implicați activ în menținerea curățeniei din Sector, pentru că avem și drepturi, dar și responsabilități.

Soluția mea: Acțiune fermă și colaborare!

  • Curățenie generală, ACUM! Vom demara o campanie amplă de curățenie, mobilizând toate resursele disponibile pentru a reda strălucirea Sectorului 1. 💪🧹
  • Vom colabora cu firma de salubritate, dar îi vom monitoriza atent activitatea, impunând sancțiuni în caz de neconformitate. 🔍
  • Implementăm un program riguros de igienizare periodică pentru a combate dăunătorii și a preveni răspândirea bolilor.🧪🚫
  • Controale regulate în piețe, restaurante, terase și magazine pentru a asigura respectarea normelor de igienă. 🔍
  • Plantăm flori și copaci în parcuri și între blocuri, pentru un Sector 1 mai verde și mai frumos.
  • Toalete publice moderne: Vom instala toalete publice inteligente, ușor de întreținut și igienizate, în zonele aglomerate. 🚽✨
  • Sancțiuni pentru cei care nu strâng după catelușii lor pe stradă. 
  • Transparență financiară: Vom informa constant cetățenii despre cum sunt cheltuiți banii publici alocați pentru salubrizare. 📊
  • Harta interactivă a problemelor legate de salubrizare și alte nereguli, pe modelul Waze.

 DEȘEURI: SPRE UN SECTOR 1 MAI CURAT ȘI MAI VERDE ♻️

Ținta: Reducerea drastică a cantității de deșeuri care ajung la groapa de gunoi: Vom implementa un sistem integrat de gestionare a deșeurilor, cu accent pe creșterea gradului de reciclare și valorificarea deșeurilor, ca resurse. ♻️🗑️

Iată cum vom transforma gestionarea deșeurilor:

  • Recompense pentru reciclare, dupa modelul folosit în alte  orașe de succes (de exp. Cluj-Napoca): călătorii gratuite cu transportul public, pentru cetățenii care reciclează. 
  • Hartă interactivă a punctelor de colectare, ușor de folosit, care să afișeze toate punctele de colectare a deșeurilor, cu informații detaliate despre tipurile de deșeuri acceptate, programul de funcționare și alte detalii utile. 🗺️
  • Extinderea colectării selective pe 5 fracții, prin achizitia mai multor sisteme inteligente de colectare separată a deșeurilor, astfel încât să ne asigurăm că fiecare cetățean are acces ușor la containerele respective. 
  • Pubele stradale inteligente, care să anunțe automat operatorul de salubritate când sunt pline, reducând astfel mirosurile neplăcute și optimizând colectarea. 
  • Vom crește frecvența de colectare a deșeurilor și vom extinde programele de reciclare, pentru a facilita participarea tuturor cetățenilor. 
  • Monitorizare și sancțiuni celor care nu respectă regulile, pentru a asigura un proces de reciclare eficient și corect.

PROBLEMA GHENELOR DE BLOC

  • Renunțarea completă la ghene trebuie făcută cu grijă și în etape, pentru a evita disconfortul și dificultățile pentru locuitori.
  • În cazul blocurilor înalte, unde coborârea gunoiului la parter poate fi dificilă, vom prioritiza modernizarea ghenelor existente. Vom investi în sisteme de colectare interioară mai eficiente și igienice, precum cele rotative cu selecție a fracției, pentru a reduce disconfortul și a încuraja colectarea selectivă. Astfel, cetateanul de la etajul 10, de exemplu, ar putea selecta dintr-un buton pubela în care să se ducă gunoiul uscat sau umed, după caz.
  • Vom colabora cu asociațiile de proprietari pentru a identifica cele mai potrivite locuri pentru amplasarea pubelelor exterioare, astfel încât să nu afecteze locurile de parcare sau să creeze disconfort olfactive și vom asigura curățenia și igienizarea regulată a acestor puncte de colectare.
  • Vom accelera implementarea soluțiilor de colectare subterane și supraterane, pentru a crește capacitatea de colectare selectivă și a reduce impactul vizual al pubelelor.

CONSOLIDAREA CLĂDIRILOR CU RISC SEISMIC ÎN SECTORUL 1: o bombă cu ceas ignorată

Realitatea: 

În Sectorul 1 sunt cele mai multe blocuri de locuințe vechi, încadrate într-o clasă de risc seismic care necesită lucrări urgente de consolidare. (Sursa Site Primaria Sectorului 1). Mai mult, 23 de școli erau încadrate anul trecut la risc 2. Și totuși, Primarul și actualul Consiliu Local nu au fost în stare să găsească în 4 ani nicio soluție pentru rezolvarea acestei probleme! Ca urmare, mii de oameni trăiesc sub amenințarea constantă a unui cutremur devastator. Clădirile cu bulină roșie sunt o bombă cu ceas. Cine răspunde? Nu mai putem accepta ca viețile noastre să fie puse în pericol din cauza incompetenței și nepăsării celor care ne-au condus Sectorul. 

SOLUTIA: Acțiune imediată și fermă

  • Consolidarea clădirilor cu risc seismic  trebuie să devină prioritatea numărul unu a Primăriei Sectorului 1!
  • Trecerea la acțiune imediată! Există bani, trebuie doar voință politică! 
  • O soluție rapidă și eficientă pentru consolidarea unora dintre clădirile cu bulină roșie ar putea fi o metodă inovatoare, testată în Sectorul 4 și dezvoltată de specialiști din Olanda și Italia, care permite consolidarea clădirilor fără a necesita evacuarea locatarilor, reducând astfel costurile și disconfortul asociat. Finanțarea este din fonduri europene nerambursabile.

TRAFIC DE # BUN SIMȚ pentru familiile din Sectorul 1:

Prea mult timp am construit orase pentru mașini! Este timpul să punem oamenii pe primul loc, de aceea, vreau să colaborez cu Primăria Capitalei și celelalte primării de sector, pentru un plan pe termen lung, în care nevoile cetățenilor să primeze! 

Realitatea

Știm cu totii că traficul din București este un coșmar. Statisticile arată că pierdem în jur de 4-5 zile în fiecare an, stând în trafic. Responsabilitatea principală pentru rezolvarea traficului și modernizarea transportului public revine Primăriei Generale, potrivit legii. Primăria Capitalei este cea care gestionează bulevardele, marile intersecții și transportul public (metrou, tramvaie, autobuze, troleibuze).

Dar asta nu înseamnă că trebuie să stau cu mâinile în sân! Voi colabora permanent cu Primăria Capitalei și cu celelalte sectoare, pentru a găsi soluții concrete și eficiente care să răspundă nevoilor dumneavoastră de deplasare în oraș. 

Pe scurt, voi susține:

  • Modernizarea infrastructurii prin construirea de noi pasaje, lărgirea străzilor, crearea de piste pentru biciclete și modernizarea transportului public.
  • Optimizarea traficului, sincronizarea semafoarelor, implementarea de sisteme inteligente de management al traficului și promovarea transportului alternativ. 
  • Dezvoltarea transportului public: achiziționarea de mijloace de transport moderne și ecologice, creșterea frecvenței curselor și îmbunătățirea condițiilor de călătorie. 

Soluțiile mele:

UN SECTOR CONECTAT, cu un sistem de transport multimodal performant, care pune accent pe sustenabilitate și calitatea vieții. Nordul Capitalei să fie poarta de intrare cea mai accesibilă, prin crearea unui excelent sistem de transport integrat;

Pentru asta, deși Primăria Capitalei are atribuții, eu am un plan, lucrat cu colegii din echipa, pe care îl vom susține:

  • PS1 se va implica pentru accelerarea construcției drumului orbital 4 Bd. Poligrafie-Buftea (singurul care se află pe teritoriul S1) (buget PMB).
    • Vom identifica un traseu pentru deschiderea comunicării între Bd. Chitila și Calea Giulești, cu importanță mai ales prin perspectiva viitorului drum orbital din zona Giulești (în funcție de traseu, cost aproximativ 4 mil. euro).
    • Realizarea de căi de acces cu poduri și pasaje – zonele Chitila Triaj și Chitila Depou pentru conectarea la rețeaua de drumuri publice a cartierelor defavorizate din cauza lipsei acestei legături (cost aproximativ 2 mil. euro).
    •  Demersuri privind pasajul Suprateran Pod Constanța pentru rezolvarea gâtuirii generate de pasajul subteran de capacitate prea mică (cost aproximativ 15 mil. euro).
    • Pasaj Suprateran pentru refacerea legăturii Șoseaua Nordului – Str. Elena Văcărescu (cost aproximativ 2 mil. euro).
    • Lărgirea străzii Jandarmeriei la 4 benzi (cost aproximativ 6 mil. euro). 
    • Revenirea la circulația în ambele sensuri pe Bd. Grivița în zona Hotel Hello – Gara de Nord
    • Primăria Sectorului 1 se va implica pentru accelerarea construcției drumului orbital 4 Bd. Poligrafie – Buftea;
    • Advocacy pentru modificarea legislației care să permită posibilități pentru autoritatea publică locală să condiționeze eliberarea unor autorizații de construcții pentru dezvoltări de mare amploare de construirea și predarea cu titlu gratuit către autoritatea publică locală de drumuri de acces suficiente și care să includă piste de biciclete, stații de mijloace de transport și alte astfel de utilități.

Crearea unui sistem de transport integrat:

  • Realizarea legăturii între strada Avionului – Nisipoasa, pasajul Aerogării, Ficusului, Elena Văcărescu, Gara Băneasa, Poligrafiei, Podul Constanța, strada Carpați, pasaj peste calea ferată până în B-dul Constructorilor;
  • Realizarea legăturii dintre Iancu Nicolae și str. Nisipoasa pe sub pista de la aeroportul Băneasa;
  • Reconstrucția Gării Băneasa (Gara Regală) ca un hub multimodal, legând transportul rutier, feroviar și metroul, prevăzut cu parcare subterană;
  • Culoar verde pentru transport alternativ în zona de 50 metri stanga – dreapta față de DN1 și pe toată infrastructura majoră propusă;
  • Realizarea unui parteneriat cu PMB și CNAIR privind construirea a 3 drumuri radiale suplimentare care să realizeze conexiunea cu localitățile limitrofe din județul Ilfov;
  • Parteneriat cu localitățile Voluntari, Otopeni, Mogoșoaia și Chitila privind crearea unui hub submetropolitan cu o viziune urbanistică coerentă în vederea atragerii de investiții strategice și respectiv creșterea susținută a standardului de viață.

Costuri și termene de implementare:

• Propunerile au costuri și termene de implementare diferite. Ne angajăm să prezentăm un plan detaliat cu bugetul alocat și termenele de implementare după o analiză amplă a fiecărei soluții.

TRANSPORTUL PUBLIC: Mai bun, mai rapid, mai aproape!

“Stiu că pentru mulți, mersul cu mașina proprie pare mai comod, mai convenabil. Dar, gândiți-vă cât timp pierdeți în trafic, câți nervi vă faceți când căutați o parcare! Până să rezolvăm problema unui trafic fluid, bazat pe un management inteligent, pe senzori, date, pe construirea unei infrastructuri moderne de transport și parcări la îndemână, poate e timpul să ne gândim la alegerea transportului public.“

Prioritățile mele se concentrează pe următoarele domenii:

  • Condiții decente și sigure de deplasare pentru: pietoni, șoferi, bicicliști.
  • Încurajarea deplasarii cu transportul public, concomitent cu demersuri pe care le voi face, în numele locuitorilor din Sectorul 1, la Primaria Capitalei, privind imbunătățirea acestuia, prin: servicii de calitate, o mai bună predictibilitate a curselor, creșterea frecvenței acestora, introducerea a noi trasee (inclusiv pe străzi secundare) și modernizarea flotei de vehicule.
  • Trasee noi, inclusiv pe străzile mai mici, pentru a ușura accesul în zonele mai puțin deservite, astfel încât să aveți un mijloc de transport în comun cât mai aproape de casă. Voi convinge Primăria Generală și Consiliul General, de necesitatea punerii în practică a propunerilor dumneavoastră!  
  • Dotarea stațiilor de autobuz din zone apropiate școlilor cu camere de supraveghere, astfel încât să asigure siguranța celor care asteaptă un mijloc de transport. 
  • Crearea de coridoare verzi care să acorde prioritate pietonilor, bicicliștilor și transportului public, îmbunătățind siguranța și calitatea aerului.
  • Demersuri la Primăria Capitalei, pentru urgentarea implementării unui management inteligent și eficient al traficului, folosind senzorii și datele în timp real și alertarea șoferilor cu privire la rute alternative.

LOCURI DE PARCARE DE #BUNSIMȚ

Știu că găsirea unui loc de parcare poate fi un adevărat coșmar pentru familiile din Sectorul 1. Situația actuală este nesustenabilă și vă îngreunează viața de zi cu zi.”

Problema:

Mașini parcate peste tot, trotuare blocate, spații verzi invadate, aer poluat și nervi întinși la maximum, certuri între vecini. Parcarea în București a devenit o adevărată provocare!

Acțiuni concrete:

  • Realizarea unei radiografii a Sectorului cu necesarul de parcări din Sector. 
  • Pentru parcările de utilitate publică, Primăria va face demersuri pentru identificarea de locații pentru parcări subterane în toate locurile cu trafic intens.
  • Parcarea Publică Subterană Piața Dorobanți, primul proiect pe care îl am în vedere și despre care stiu că există de mulți ani în sertarele administrației, dar a fost lăsat în uitare400 de locuri de parcare (cost aproximativ 8-9 milioane euro). O mică  parte va fi rezervată pentru riverani, restul va fi parcare publică pentru cei care se află ocazional în zonă. 
  • Parcare Publică Subterană Cașin (un cost estimativ de 6 milioane euro) care va deservi rezidenții și firmele din zonă, foarte important, și spitalul Elias.
  • Primăria Sectorului 1 va insista pe langă celelalte sectoare pentru crearea unui regulament comun și o politică tarifară unitară la nivelul tuturor sectoarelor, precum și un sistem integrat de management și semnalizare.
  • Primăria Sectorului 1 va întreprinde acțiuni de advocacy pentru modificarea legislației care să îi permită să condiționeze autorizația de construcție de includerea în proiect a unui număr de locuri de parcare publica, avand același regim ca celelalte parcări publice și fiind integrate în sistemul unitar de rezervare ți plată al tuturor parcărilor din oraș.
  • Pentru stimulrea mobilității alternative începe programul de  Parcări pentru biciclete, atât în zone rezidențiale în formatul corespunzator (protejate de intemperii, monitorizate) și parcări publice cu termen limitat în toate zonele de interes (până acum PS1 nu a făcut absolut nimic în această direcție).
  • Primaria își asumă dezvoltarea continuă de infrastructură velo prin creearea de trasee între diferite puncte de mare interes din oraș. Deoarece alocarea spațiului necesar poate fi dificilă avem în vedere inclusiv crearea de infrastructură suspendată, piste și poduri pe model existent în Copenhaga.

O parcare pentru fiecare!  Proiect prin care îmi propun să rezolvăm problema parcărilor rezidențiale pentru zonele de blocuri construite pe timpul regimului comunist în care standardele prevedeau 6-10 locuri de parcare la 90-100 de locuințe, total insuficient la standardele actuale.  

  • În cadrul acestui program vom încerca să gasim soluții să oferim locuri de parcare rezidențială câte unul pe locuință la un maxim de 300 de m față de domiciliu. Este importantă rezolvarea acestei situații atât pentru confortul deținătorilor de autoturisme căt și pentru confortul utilizatorilor de trotuare.
  • Pentru aceasta se vor identifica locații în care se pot construi parcări preferabil supraterane în care imobilele construite ori de către primărie ori de către investitori în parteneriat public-privat vor putea creea un mix de ofertă: parcare rezidentială+parcare publică pe termen lung+parcare publică pe termen scurt în așa fel încât construcția să fie și fezabilă din punct de vedere financiar.
  • Primele locații propuse sunt Parcare Rezidentială Str. Cluj, Parcare Rezidențială Stoica Ludescu (cost aproximativ 4+2 mil. euro)

REDUCEREA POLUARII:  Un sector 1 mai verde și mai sănătos pentru noi și pentru generațiile viitoare! 

“ Reducerea nivelului de poluare în jurul școlilor și spitalelor este una din prioritățile mele!  Nu pot sta nepăsătoare când studiile de monitorizare a aerului arată că în aceste zone avem o poluarea maximă și de 6 ori mai mare decât valoarea admisă. Asta înseamnă efecte negative asupra sănătății copiilor nostri ,,în primul rând”!  

SOLUȚIA MEA

Iată planul meu pentru a reduce poluarea în Sectorul 1:

  • Plantare masivă de arbori și intreținerea spațiilor verzi existente și crearea unora noi
  • Noi parcuri, în cartiere, și un parc-pădure urbană. 
  • Încurajarea transportului public, a mersului pe jos și a bicicletei.
  • Stimularea achiziției de vehicule electrice.
  • Reabilitarea termică a clădirilor și instalarea de panouri fotovoltaice și pompe de căldură, 
  • Promovarea utilizării energiei regenerabile.
  • Construcții sustenabile
  • Gestionarea eficientă a deșeurilor, reducerea cantității de deșeuri și valorificarea lor.
  • Monitorizarea și controlul poluării, a calității aerului și sancțiuni ferme celor care depășesc limitele legale de emisii poluante. 
  • Vom încuraja cetățenii să semnaleze orice sursă de poluare și vom lua măsuri rapide pentru remedierea problemelor. 

TRANSPORT NEPOLUANT

Una dintre prioritati va fi incurajarea transportului nepoluant .

SOLUTII: 

  • Instalarea mai multor stații de încărcare în parcări publice, în zonele rezidențiale și în instituțiile Primăriei, pentru a încuraja utilizarea mașinilor electrice. 🔌🚗
  • Vom oferi prime consistente pentru locuitorii Sectorului 1 care își casează mașinile vechi și achiziționează vehicule electrice, contribuind astfel la reducerea poluării și la modernizarea parcului auto. 💰🚗
  • Voi face demersuri la Primăria Capitalei pentru urgentarea cumpărării de noi autobuze cu combustibil curat, pentru a reduce emisiile poluante. 🚌⚡
  • În Sector, voi extinde și vom îmbunătăți rețeaua de piste pentru biciclete🚴‍♀️🚴‍♂️și vom crea zone pietonale cu trotuare sigure și accesibile, pentru a încuraja mersul pe jos. 🚶‍♀️🚶‍♂️

DUBLĂM SPAȚIILE VERZI ȘI CREĂM NOI PARCURI: RELAXARE PENTRU FAMILII ȘI AER MAI CURAT

Problema Sectorului: Prea puține spații verzi, prea puține parcuri! 😡

  • Mă voi lupta pentru preluarea Parcului Herăstrău în administrarea Sectorului 1, pentru a-l transforma într-un adevărat Central Park al Bucureștiului, unde toți locuitorii se pot bucura de natură, relaxare și activități în aer liber. Și nu doar pentru preluarea Herăstrăului mă voi lupta, ci și pentru preluarea Parcului Floreasca! Voi interzice ”betonarea” parcurilor. 
  • Totodată, voi supune dezbaterii publice un nou proiect de parc, „NOUL HERĂSTRĂU“. Este un proiect ambițios de pădure urbană, cu dimensiuni apropiate Herăstrăului, cu piste de biciclete, terenuri de sport, zone de relaxare 🧘‍♀️ și chiar un amfiteatru în aer liber pentru spectacole. Parcul va fi aproape și de locuitorii din Bucureștii Noi, Chitila, Străulești și Șișești. Va costa mult, dar trebuie să îndrăznim, pentru că noi și generațiile următoare avem nevoie de el! Iar bani găsim în fondurile europene!
  • O urgență va fi curățarea, înfrumusetarea și îmbunătățirea tuturor parcurilor din Sector. 
  • Crearea unor parcuri mai mici, de buzunar în cartiere, pentru a oferi locuitorilor oaze de relaxare și recreere aproape de casă și voi analiza proiectului Parcului Liniei din Sectorul 6, pentru a vedea dacă poate fi adaptat și la Sectorul 1. 
  • Grădini urbane, unde bunici, părinți și copii se pot implica împreună în cultivarea de legume și fructe proaspete, într-un mediu relaxant și educativ.

Parcuri curate, sigure și pline de viață pentru tine și familia ta!

  • Facem curățenie lună în parcuri! Gata cu gunoaiele și mizeria! Vrem să te relaxezi pe o pătură, să citești o carte sau să te joci cu cei mici, într-un mediu curat și primitor, așa cum se întâmplă și în alte orașe din lume. Iarba poate fi călcată! 
  • „Centura verde” (cu plante care absorb poluarea) în jurul locurilor de joacă pentru copii care au fost construite lângă stradă, aproape de poluarea cu gazele de eșapament. 
  • Soluții pentru a acoperi zonele de joacă pe timpul verii, acolo unde acestea sunt expuse la soare.  
  • Ca distracția să fie completă, vom avea grijă ca parcurile să fie protejate împotriva țânțarilor și căpușelor, prin acțiuni regulate de dezinsecție și deratizare.
  • Organizăm zone speciale pentru picnic! Nimic nu se compară cu o masă în aer liber, alături de cei dragi. 
  • Îmbunătățirea zonelor speciale pentru plimbarea și socializarea cățeilor, pentru ca prietenii patrupezi să se simtă bine alături de familia lor. 
  • Închidem parcurile noaptea! Pentru ca tu să te simți în siguranță și să știi că cei mici se joacă într-un mediu protejat, vom închide parcurile pe timp de noapte.

STRĂZI DE #BUNSIMŢ

Toate străzile Sectorului 1 = asfaltate, fără gropi sau noroi

SITUAȚIE CURENTĂ

De câte ori nu ați avut neplăceri din cauza gropilor de pe străzi, de pe trotuare? O întrebare retorică pentru mulți bucureșteni, care zilnic se confruntă cu un slalom printre diverse gropi mai mici sau mai mari.

SOLUȚIA MEA:

  • Implementarea unui sistem eficient de identificare, prin parteneriat cu cetățenii, și reparare rapidă a gropilor de către autoritățile responsabile din cadrul primăriei;
  • Amenajarea trotuarelor pentru confortul cetățenilor, dar și pentru crearea de noi locuri de parcare, acolo unde lățimea trotuarelor o permite;
  • Creșterea bugetului alocat activității de reparații a străzilor, precum și pentru asfaltarea străzilor din sector aflate în zone mai puțin circulate;
  • Debirocratizarea ADP Sector 1 și organizarea unui flux de lucru eficient în raport cu nevoile cetățeanului.

URBANISM ȘI CONSTRUCŢII AȘA CUM TREBUIE #BUNSIMŢ ȊN RESPECTAREA REGULILOR

REALITATEA

E suficient să te plimbi o ora în Sectorul 1, ca să îți dai seama ca situația urbanistică a Sectorului 1 ne îndeamnă la schimbare imediată! Construcții haotice și ilegale, care au distrus spațiile verzi, străzi înguste, parcări haotice. 🚧😔

PROBLEME:

  • Străzi înguste care pot pune în pericol viața locuitorilor în caz de urgență;
  • Construcții realizate fară autorizații, cu intrare în legalitate ulterior finalizării;
  • Avize de construcție date foarte greu;
  • Nerespectarea regimului de înalțime a zonei.

SOLUȚIA MEA:

Stop haosului urbanistic, prin aplicarea cu fermitate a legii!  Dezvoltarea trebuie să meargă mână în mână cu protejarea naturii și a intereselor cetățenilor!

  • Stop construcțiilor pe spațiile verzi! Trebuie să protejăm cu orice preț spațiile verzi și vom opri mafia imobiliară care încearcă să le acapareze. 🌳🔒
  • Vom identifica străzile critice  pentru accesul rapid al serviciilor de urgență și vom rezolva problemele de infrastructură care pun în pericol viața locuitorilor în caz de urgență: asigurarea surselor de apă, eliminarea parcărilor ilegale.
  • Dezvoltare urbană responsabilă, prin promovarea proiecte de construcții sustenabile, care respectă regimul de înălțime, specificul zonei și nevoile comunității; respectarea stricta a legii în privința construcțiilor.
  • Masterplan pentru viitor, prin consultarea cu arhitecți, urbaniști, peisagiști, dezvoltatori imobiliari, experți în mediu și, cel mai important, cu cetățenii Sectorului 1, pentru a crea un plan pe termen lung care să asigure o dezvoltare armonioasă și sustenabilă a comunității noastre.
  • Transparență totală: Vom face publice toate informațiile despre proiectele de construcții și vom implica activ cetățenii în procesul de luare a deciziilor. 
  • Elaborarea unor PUZ-uri care să respecte legea, dar să permită, în același timp, dezvoltarea armonioasă a sectorului.

 TINERELE FAMILII:

Un camin: Pentru familiile tinere din Sectorul 1, accesul la o locuință decentă este o prioritate. De aceea, venim în sprijinul vostru cu o serie de măsuri concrete:

  • Teren gratuit pentru construirea unui camin: Ca viitor primar, voi pune în aplicare legea care vă oferă posibilitatea de a obține teren gratuit (cu o suprafață între 150 și 300 de metri pătrați) tinerelor familii care doresc să își construiască propria casă. Pentru asta, vom inventaria și identifica terenuri disponibile în Sector. 
  • Ajutor financiar consistent pentru achiziționarea sau construirea unei locuințe: Voi veni în sprijinul tinerelor familii cu un ajutor financiar de 100.000 de lei pentru a vă ajuta să faceți primii pași spre un cămin al vostru. Aceștia se adaugă celor 150.000 de lei acordați de Guvern, dar care sunt insuficienți pentru a achizitiona o locuință decentă de pe piață. 
  • Parteneriate cu băncile pentru credite avantajoase: Voi iniția colaborări cu instituții bancare pentru a vă oferi acces la credite cu dobânzi mici și rate lunare adaptate bugetului vostru, pentru achiziționarea sau construcția unei locuințe.
  • Voi face presiuni asupra Guvernului pentru a relaxa regulile de finanțare a programului de subvenționare a locuințelor accesibile, pentru a permite autorităților locale o mai mare flexibilitate în utilizarea fondurilor pentru regenerarea locuințelor existente.
  • Chirii accesibile în locuințe sociale moderne: În prima lună la Primarie, voi solicita echipei să demareze un proiect ambițios pentru construire a unor locuințe sociale moderne, dotate cu terenuri de sport, parcuri și parcări, oferite la chirii accesibile pentru tinerii care își încep viața de familie. 

Familie și carieră? Se poate!

  • Îmi propun să încurajez companiile din Sectorul 1 să ofere opțiuni de lucru flexibil (telemuncă, program flexibil, part-time) pentru tinerii părinți cu copii mici. 
  • Primul pas îl fac chiar eu: voi implementa program flexibil în toate instituțiile Primăriei, pentru a încuraja sectorul privat să urmeze exemplul. 
  • Creșe și grădinițe cu program prelungit și în weekend, dar și în vacanță de vară.
  • Rețele de bone calificate, subvenții pentru serviciile de îngrijire a copiilor. 

Educația preșcolară în sprijinul familiilor

Ȋmi doresc să încurajez natalitatea în Sectorul 1, iar pentru asta trebuie să asigurăm familiile ca să le oferim condiții decente de creștere a micilor noștri rezidenți!” 

Soluția mea pentru o educație preșcolară de calitate:

  • Construcția de noi grădinițe în regim de urgență: Nu voi tolera niciun fel de întârziere în construirea de noi grădinițe moderne, cu program prelungit, care să răspundă nevoilor reale ale comunității noastre. 
  • Soluții temporare imediate: Până la finalizarea construcțiilor, vom amenaja spații modulare sigure și confortabile, unde copiii vor putea beneficia de o educație preșcolară de calitate.
  • Acces garantat pentru toți copiii. Educația preșcolară este un drept fundamental, nu un privilegiu. Mă voi asigura că toți copiii din Sectorul 1 au acces la grădiniță, indiferent de situația financiară a familiei.
  • Selecție riguroasă pentru personalul de îngrijire. Vrem să fiți siguri că micuții sunt pe mâini bune, de aceea voi implementa programe de formarea și dezvoltarea profesională a personalului din grădinițe.
  • Parteneriate cu mediul de afaceri: Vom încuraja companiile din sector să se implice activ în dezvoltarea educației preșcolare, prin înființarea de creșe și grădinițe.

Implicarea seniorilor în creșterea copiilor – fie sub forma de bonă, fie sub formă de bunici de închiriat, de împrumut (creștere, supraveghere, făcut mâncare).

Școală într-un singur schimb, cu masă caldă:

Înțeleg dificultățile cu care se confruntă familiile cu copii  din cauza programului în două schimburi la școală. Știu că acest lucru vă afectează viața de familie, programul de lucru și timpul petrecut împreună. De aceea, îmi asum angajamentul de a găsi soluții concrete pentru a îmbunătăți această situație.

  • Implementarea treptată a programului de școală într-un singur schimb: Voi colabora cu cadrele didactice și părinții pentru a implementa treptat programul de școală întrun singur schimb, cu asigurarea mesei calde la prânz pentru toți elevii. 

Ajutor financiar

  • Voi propune Consiliulului Local ca toți elevii din clasele 1-12 ale căror familii au venitul lunar pe cap de familie sub salariul  minim pe economie (3500 lei net venit pe cap de familie) să primească un laptop gratuit. Bani există, până acum nu a existat voință. Șanse egale la educație pentru copiii noștri!

Afterschool-uri:

  • Construcția de noi centre afterschool: Voi cauta finanțare în buget, dar și în alte programe, prin care să construim noi centre afterschool pentru a oferi copiilor un spațiu sigur și plăcut unde să își petreacă în siguranță timpul liber după școală.

Servicii medicale:

  • Asigurarea accesului gratuit la consultații medicale de specialitate pentru copii, programe de vaccinare gratuite, campanii de informare și educare pentru sănătatea copiilor.
  • Dotarea cu RMN și alte tehnologii medicale de ultimă oră a Centrului Multifuncțional Caraiman. 

Sprijin pentru tinerele familiile cu copii:

  • Vom acorda vouchere pentru achiziționarea de produse necesare bebelușilor (scutece, lapte praf, hăinuțe) și pentru accesarea unor servicii esențiale pentru creșterea și dezvoltarea copiilor.
  • Inființarea unei rețele de moașe, la care tinerele mamici să poată apela pentru îndrumare în primele luni după naștere.

PARTENERIAT PENTRU EDUCAŢIE – prioritățile mele pe larg:

Ca mamă, știu că educația copiilor este o prioritate pentru fiecare familie. De aceea, vreau să mă implic cât pot de mult pentru ca fiecare copil să aibă șansa la cel mai bun start ȋn educație, indiferent de mediul din care provine. Copiii au nevoie de condiții să învețe, să se joace, să relaționeze cu alți copii, să fie activi și să-și dezvolte abilitățile personale și sociale.”

SOLUȚIILE MELE: 

“Școală într-un singur schimb: Plan urgent de identificare și extindere a spațiilor școlare”

  • Pentru a implementa cu succes programul “Școală într-un singur schimb”, vom realiza o analiză detaliată a tuturor școlilor din Sectorul 1, identificând spațiile disponibile (săli de clasă, laboratoare, biblioteci, terenuri de sport) și vom evalua capacitatea acestora de a găzdui mai mulți elevi.
  • Vom asigura transparența totală în ceea ce privește implementarea acestui proiect, comunicând constant cu părinții, elevii, cadrele didactice și comunitatea locală. Vom organiza întâlniri publice, vom publica informații pe site-ul Primăriei Sectorului 1 și vom utiliza toate canalele de comunicare disponibile pentru a ține cetățenii la curent cu evoluția proiectului.

Autobuze școlare la tine în cartier: copii în siguranță, trafic mai lejer! Voi implementa un proiect pilot de transport școlar, prin care copiii vor fi preluați de autobuze școlare moderne și sigure cât mai aproape de casă. Astfel, micuții dumneavoastră vor ajunge la școală în siguranță și confort, iar traficul din Sectorul 1 va fi mai fluid în orele de vârf. Poliția Locală Sector 1 va supraveghea urcarea și coborârea elevilor, pentru ca dumneavoastră să stați fără griji.

Voi pune în dezbatere publica și proiectul „Mic dejun sănătos”, în condițiile în care mulți copii sar peste micul dejun, în graba de a ajunge la școală și în perspectiva învățămantului într-un singur schimb. 

Vom extinde programul de after-school gratuit “Educație pentru Viață“, început în 2019 (în acest moment doar 3.500 de elevi beneficiază de acest program), oferind astfel mai multor elevi acces la activități educative și recreative după orele de curs.

Reducerea decalajelor educaționale: Vom acorda o atenție sporită școlilor din zonele defavorizate, prin programe de sprijin și dezvoltare personalizate, pentru a asigura șanse egale pentru toți copiii. Voi acorda atenție deosebită acestui aspect, având în vedere că orașul s-a dezvoltat dezechilibrat, iar infrastructura școlară a rămas în urmă față de dezvoltarea urbanistică în zona de centură a orașului.

Calitatea bună a școlilor și liceelor din cartierele marginale nu înseamnă numai clădiri corespunzătoareș dar înseamnă că MEN și Primăria Sectorului 1 să conlucreze pentru a susține un proces educațional de calitate, prin cooptarea de profesori performanți.

Vom stimula dezvoltarea învățământului dual, în parteneriat cu Ministerul Educației și cu companiile locale, pentru a pregăti tineri calificați în meserii cu cerere mare pe piața muncii.

Modernizarea și dotarea școlilor cu mobilier ergonomic, tehnologie de ultimă generație și materiale didactice de calitate.

Sprijin pentru cadrele didactice prin programe de formare continuă și resurse educaționale relevante, astfel încât să se adapteze la noile metode de predare și să ofere elevilor o educație de calitate.

SIGURANȚA ELEVILOR ÎN ȘCOLI, PRIORITATE ZERO!

  • Întărirea pazei în școli: Creștem numărul polițiștilor locali, care vor patrula în fiecare zi, în timpul orelor, în jurul școlilor și liceelor.
  • Un polițist local alocat pentru fiecare școală și liceu din Sectorul 1. Am auzit cu toții de lucrurile care se petrec lângă multe școli și licee din Sector și această măsură este esențială pentru siguranța copiilor noștri. 
  • Lupta cu drogurile și violența este una din principalele puncte ale programului meu de guvernare locală. 
  • Această măsură va fi dublată prin înființarea unui compartiment special în cadrul Poliției Locale Sector 1, compartiment care va avea ca principal obiect de activitatea combaterea vânzării drogurilor în Sector. Acest compartiment va lucra îndeaproape cu polițiștii locali care vor patrula în proximitatea școlilor și liceelor și cu instituțiile de siguranță și ordine publică care au în atribuții combaterea consumului și distribuției de droguri.

Voi implementa programe de prevenire și combatere a violenței și bullying-ului în școli, prin instalarea de camere video, un număr mai mare de paznici, precum și vizite zilnice ale echipajelor de poliție locală în școli. 

Voi implementa un program ferm și eficient de prevenire și combatere a consumului de droguri în școli, prin colaborarea cu elevi, părinți, profesori, poliție și ONG-uri. 

Programe pentru descurajarea consumului de alcool printre adolescenți.

Vom oferi burse și programe sociale pentru elevii provenind din medii defavorizate, vom facilita accesul la consiliere psihologică și vom promova incluziunea în școli.

Dialog deschis cu părinții și profesorii: Vom organiza consultări periodice cu părinții și vom sprijini cadrele didactice prin programe de formare continuă și resurse educaționale de calitate.

Activități extrașcolare și recreative:

  • After-school-uri gratuite, în care copiii vor putea participa la activități educative și recreative după orele de curs, sub îndrumarea unor profesori și voluntari dedicați.
  • Spații de joacă sigure și distractive: Vom amenaja și moderniza spațiile de joacă existente, asigurând un mediu sigur și atractiv pentru copii.
  • Voi mari cuantumul burselor pentru elevii cu rezultate bune la școală, pentru a-i încuraja să învețe în continuare. 
  • Tabere gratuite pentru copiii ai caror părinți nu-și permit o vacanță, și tabere subvenționate pentru ceilalți copii, în parteneriat cu companii private. 

Sport, sănătate și artă:

  • Fiecare copil e un mic campion! Vreau să descoperim împreună talentul ascuns în fiecare dintre ei. De aceea, îmi propun să organizez programe de căutare a talentelor în școli și licee, ca să-i ajutăm pe cei mai buni să-și urmeze visul. Fie că e vorba de sport, muzică, pictură sau dans, îi vom sprijini cu tot ce au nevoie pentru a ajunge în top! 
  • Baza Cireșarii, înapoi la Sectorul 1! Voi relua demersurile pentru preluarea Bazei Cireșarii la Primăria Sectorului 1 și voi insista până voi reuși! Am în plan să o transform într-o bază model, la standarde înalte, astfel încât fiecare copil al Sectorului 1, dar și din oricare alt sector, să beneficieze de ea! 
  • Redeschiderea terenurilor de sport pentru comunitate! Vom reda comunității terenurile de sport din incinta școlilor și liceelor, pentru a încuraja activitatea fizică și petrecerea timpului în aer liber. 
  • Programe de sport în parcuri, în timpul săptămânii și în weekend, pentru copii
  • Voi supune dezbaterii publice și un mare proiect de construcție a unui mare patinoar pe zona de Nord (costul este de 4-6 milioane de euro). Pe timpul iernii, amenjarea unor patinoare în parcuri.

FAMILII ȘI CETĂȚENI RESPECTAȚI: Primărie de #BunSimț, pentru că meritați servicii publice de calitate!

“Vreau sa redau increderea oamenilor în instituția Primăriei! Știu că pentru mulți dintre noi, tineri sau vârstnici, interacțiunea cu Primăria poate fi adesea o experiență frustrantă și descurajatoare. Timpul pierdut în așteptare, birocrația excesivă și lipsa de profesionalism vă afectează viața de zi cu zi și vă subminează încrederea în instituții.  “

PROBLEMA:

Pilele, sinecurile și incompetența au transformat Primăria Sectorului 1 într-un obstacol, nu într-un sprijin pentru cetățeni. Este timpul să schimbăm această situație!

SOLUȚIA MEA:

  • Sunt decisă să readuc ordinea și competența în Sectorul 1!
  • Primul meu pas va fi reformarea aparatului de lucru al Primăriei;
  • Voi elimina pilele și sinecurile care au acaparat administrația locală și voi promova o cultură  a meritocrației;
  • Doar cu o echipă competentă și dedicată se pot pune în practică proiecte concrete și eficiente care să rezolve problemele cetățenilor.

Concret, voi implementa următoarele măsuri:

  • Evaluarea periodică a performanței tuturor angajaților primăriei
  • Organizarea de concursuri transparente pentru ocuparea posturilor vacante;
  • Promovarea profesională a angajaților competenți și dedicați;
  • Dezvoltarea programelor de formare pentru a îmbunătăți calitatea resurselor umane;
  • Transparență si comunicare: ȋntalniri periodice ȋntre cetățeni și personalul Primăriei;

RELAȚIA CU PRIMARUL

Realitatea

Actuala administrație a eșuat în relația cu cetățeanul: lipsa de transparență, nepăsarea față de problemele reale ale oamenilor, neimplicare.

Angajamentul meu:

  • Voi fi un primar activ, prezent pe străzi, alături de dumneavoastră. Mă veți întâlni în cadrul audiențelor, dar și în cartiere, unde voi veni periodic, pentru a vă asculta problemele și a găsi împreună soluții.
  • Transparență totală! Vom face publice toate deciziile și cheltuielile Primăriei, pentru ca dumneavoastră să știți exact cum sunt folosiți banii publici.
  • Voi avea grijă ca toți angajații primăriei să fie bine pregătiți, politicoși și să vă trateze cu respectul cuvenit.
  • Zero toleranță la corupție: Vom implementa mecanisme stricte de prevenire și combatere a corupției, iar angajații Primăriei vor fi supuși unor evaluări periodice de integritate.
  • Consultarea reala a cetățenilor! Vă vom asculta vocea și vom lua decizii împreună. Vom organiza consultări publice pe toate proiectele importante și vom încuraja participarea dumneavoastră la viața comunității.

FARA BIROCRAȚIE ÎN SECTORUL 1 – DIGITALIZARE DE #BUNSIMŢ

REALITATEA:

Timpul dumneavoastră este prețios, nu îl irosiți pe drumuri!

Birocrația vă consumă timpul și energia, blocându-vă inițiativele și îngreunându-vă viața de zi cu zi. Vreau să schimbăm asta!

PROBLEMA:

Drumuri interminabile între instituții, dosare pierdute, termene depășite și nervi întinși la maximum. Birocrația sufocă dezvoltarea Sectorului 1 și ne ține pe loc.

SOLUȚIA MEA:

DIGITALIZARE DE #BUNSIMȚ:

  • One-stop-shop pentru acte și autorizații: Vom crea un ghișeu unic online unde veți putea depune și urmări stadiul tuturor solicitărilor dumneavoastră, fără să mai fie nevoie să vă deplasați la ghișee;
  • Platforme online ușor de utilizat: Vom dezvolta platforme online moderne și ușor de utilizat, pentru a vă facilita accesul la informații și servicii;
  • Simplificarea procedurilor administrative: Vom elimina etapele inutile și vom reduce birocrația, pentru a vă economisi timp și efort;
  • Comunicare digitală eficientă: Vom implementa un sistem de comunicare digitală eficient, prin care veți putea primi notificări și actualizări despre stadiul solicitărilor dumneavoastră;
  • Digitalizarea procesului de evidență a populației și a registrelor civile, pentru a facilita accesul la actele de identitate și alte documente oficiale;
  • Implementarea unui sistem de vot online pentru referendumuri locale pe care le vom organiza periodic pentru proiectele cele mai de interes pentru comunitatea locală;
  • Crearea unei baze funcționale de date digitale pentru gestionarea și monitorizarea infrastructurii publice, cum ar fi străzile, parcurile și rețelele de utilități, pentru a facilita întreținerea și reparațiile în Sectorul 1;
  • Dezvoltarea unui portal de transparenţă și acces la informaţii publice, care să ofere cetăţenilor acces facil la date despre cheltuielile publice, deciziile administraţiei locale și alte informaţii relevante;
  • Colaborarea cu instituții de învățământ și centre de cercetare pentru a dezvolta soluții inovatoare de digitalizare a serviciilor publice și pentru a promova educația digitală în comunitatea locală.

AFACERILE DE FAMILIE DIN SECTORUL 1:

“Știu că micile afaceri de familie sunt inima comunității noastre. Ele creează locuri de muncă, aduc plus valoare și fac din Sectorul 1 un loc mai familiar pentru toți. De aceea, ne angajăm să vă fim alături și să vă sprijinim pentru dezvoltăriea afacerii voastre.”

  • Vă ajutăm să vă promovați afacerea prin intermediul unei platforme online dedicate și prin organizarea de târguri și evenimente locale.
  • Mai puțină birocrație și oferirea de informații clare și concise, astfel încât să vă puteți concentra pe ceea ce contează cu adevărat: dezvoltarea afacerii voastre.

RECREERE, DISTRACȚIE!

“ Familiile au dreptul la distracție de calitate, de aceea vom transforma Sectorul 1 într-un loc plin de viață și voie bună! 🥳! Sectorul 1 într-un loc în care familiile să se simtă cu adevărat acasă, unde să aibă acces la evenimente culturale și de divertisment de calitate, unde să se poată relaxa și bucura de timpul petrecut împreună.”

  • Festivaluri și spectacole în cartiere: Străzi închise în cartiere, în weekend în care vom organiza activități, competiții, concerte și spectacole pentru toate vârstele și gusturile.
  • Concursuri între cartiere: Vom încuraja competiția și spiritul comunitar prin concursuri pe diverse teme: teatru, sport, muzică, dans și multe altele.
  • Festivalul Teatrului Masca: Vom aduce magia teatrului în stradă, printr-un festival dedicat celebrului Teatru Masca din Sectorul 1.
  • Organizarea lunară a unor conferințe pentru cetățenii sectorului 1 în care invitați prestigioși să susțină anumite teme de larg interes și impact pentru suflet și minte. 
  • Conferințe și seminarii cu psihologi în seria ,,Prin sine spre alții’’ sau ,,Cine sunt eu?’’ care să ajute în cunoașterea de sine și stabilirea unor relații sănătoase cu alții.
  • Conferințe și seminarii cu politologi, istorici care să readucă sentimentul bucuriei de neam și țară.
  • Conferințe și seminarii cu filozofi pe teme majore ale vieții de tip: ,,Omul evoluție sau creație?’’ , ,,Viața încotro?’’ 
  • Conferințe și seminarii pe teme religioase: ,,Există Dumnezeu?’’ ,,Există viață după moarte?’’ ,,De ce atâtea religii?’’

 “NU DROGURILOR ÎN ȘCOLI!”

Sunt mamă și nu voi sta cu mâinile în sân în timp ce drogurile distrug vieți! Voi lupta cu toate armele legale pentru ca Sectorul 1 să fie un loc sigur pentru copiii noștri! Nu voi tolera ca drogurile să otrăvească școlile și comunitatea noastră. Mă voi implica personal ȋn acest program și îl voi gestiona direct.”

Realitatea: Drogurile au început să pătrundă în școli. Mulți tineri încep să bea de la 14-15 ani, pentru a fi ”cool”, “populari” sau pentru a fi primiți în gașca de amici. Vreau să îi ajut să nu se lase păcăliți. Nu e deloc cool să-ți distrugi sănătatea și viitorul! 

SOLUȚIA MEA:

  • Toleranță zero: Voi lupta cu toate forțele împotriva traficanților și consumatorilor de droguri din Sectorul 1.
  • Înființarea unui compartiment special în cadrul Poliției Locale Sector 1, compartiment care va avea ca principal obiect de activitatea combaterea vânzării drogurilor în Sector. Acest compartiment va lucra îndeaproape cu polițiștii locali care vor patrula în proximitatea școlilor și liceelor și cu instituțiile de siguranță și ordine publică care au în atribuții combaterea consumului și distribuției de droguri.
  • Vom scoate mai multi politiști locali în jurul școlilor! Creșterea prezenței fizice a Poliției Locale Sector 1 ȋn instituțiile de invățământ din Sector, cât și monitorizarea video a școlilor, supervizată de către Poliția Locală Sector 1 poate descuraja traficantii să se apropie de copii. 
  • Implementarea programului ”NU drogurilor în școli”, prin programe educaționale eficiente, pe înțeles care să îi învețe pe copii să reziste tentațiilor și să aleagă o viață sănătoasă.  (îl găsiți explicat pe larg mai jos)
  • Va fi un efort al întregii comunități: elevi, părinți, profesori, poliție locală și națională, psihologi, ONG-uri și cetățeni. Împreună putem construi un scut puternic împotriva drogurilor!

PROGRAMUL „NU DROGURILOR ÎN ȘCOLI”: UN DIALOG DESCHIS ȘI ONEST CU TINERII 

“ Știu că tentațiile sunt mari și că presiunea din partea anturajului poate fi copleșitoare. Dar vreau să știți că drogurile și alcoolul nu sunt soluția! Nu sunt cool, nu vă fac mai populari și, cel mai important, vă distrug sănătatea și viitorul.“

EFICIENȚA ENERGETICĂ – FACTURI DE #BUN SIMȚ

MAI PUȚINI BANI DAȚI PE FACTURILE LA ENERGIE 

REALITATEA:

„ Știu că facturile mari la energie vă îngreunează bugetul familiei. De aceea, Îmi propun să vă ajut la reducerea costurilor și, totodata, să contribuiți la un mediu mai curat.

PROBLEMA:

Blocurile vechi și prost izolate sunt adevărate capcane pentru căldură vara și pentru frig iarna. Acest lucru Îl simȚim În facturi mari la energie și Într-un disconfort constant pentru familiile din Sectorul 1.

 SOLUȚIA:

  • Alocarea banilor pentru continuarea și urgentarea anvelopării blocurilor și a caselor. 
  • Voi demarca cât mai urgent un program amplu și realist de instalare a pompelor de căldură și a panourilor fotovoltatice pe blocurile din Sectorul 1, pentru a reduce cât mai repede facturile. De ce această combinație? Panourile transformă lumina soarelui în curent electric, iar pompa folosește acest curent ca să încălzească sau să răcească locuința.
  • Facturi mai mici: Folosești energia soarelui, care e gratis, în loc să plătești facturi mari la curent.
  • Prin acest program, putem obține o mai mare independență energetică, deoarece clădirile pot produce o parte semnificativă din energia de care au nevoie pentru încălzire și răcire. Aceasta poate fi deosebit de importantă în zonele cu acces limitat la rețeaua de energie electrică sau cu prețuri volatile ale energiei.
  • Energia solară produsă de panouri poate fi utilizată pentru a alimenta lifturile, reducând astfel consumul de energie electrică din rețea și implicit costurile pentru asociațiile de proprietari.
  • În cazul unei pene de curent, panourile fotovoltaice pot asigura o sursă de energie de rezervă pentru funcționarea lifturilor, prevenind blocarea persoanelor în interior.

APA CALDĂ ȘI CĂLDURA

Lipsa căldurii și apei calde în anumite zone din Sector necesită o soluție pe termen lung și sustenabilă.

  • Soluția este construcția unui nou CET în Nordul Capitalei care să deserveasca zona Aviației și Floreasca, cu tehnologie modernă și eficientă. 
  • Un nou CET ar putea avea o capacitate de producție mai mare, adaptată la cererea actuală și viitoare de energie termică.
  • Ar putea contribui la creșterea independenței energetice a Sectorului 1 și la reducerea dependenței de sistemul centralizat de termoficare.

LIFTURILE VECHI, ÎNLOCUITE

SOLUȚIA: Siguranta mai mare pentru familia ta, prin înlocuirea lifturilor vechi din blocuri

  • Îmi propun să înlocuim toate lifturile vechi și nesigure din Sectorul 1, începând cu cele care prezintă cel mai mare risc.
  •  Noile lifturi vor respecta cele mai înalte standarde de siguranță, pentru ca dumneavoastră și familia dumneavoastră să vă simțiți în siguranță.
  • Lifturile noi vor fi mai rapide, mai silențioase și mai eficiente energetic, reducând consumul de energie și implicit costurile pentru asociațiile de proprietari.
  • Lifturile existente au durata de viață depașită de 2-3 ori (durata medie de viață a unui lift este de 15-20 de ani), se defecteaza des (1-2 intervenții pe lună, echivalând cu un cost de 3-6.000 lei pentru asociația de proprietari), prezintă riscuri semnificative pentru utilizatori (blocaje, căderi ȋn gol etc.) și sunt energofage.

PROTECȚIA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII COPIILOR NOȘTRI  

RALITATEA

La momentul actual nu există instituție de învățământ autorizată complet pentru Situații de Urgență în Sectorul 1. Cele 77 instituții de învățămant preuniversitar de stat (grădinițe, scoli gimnaziale, licee, colegii, colegii naționale) aflate în administrarea Primăriei Sectorului 1 București nu sunt nici acum sigure, nu sunt autorizate din punct de vedere al securității la incendiu.

PROBLEME

De 35 de ani, siguranța copiilor noștri a fost ignorată. Nicio școală din Sectorul 1 nu este autorizată complet pentru situații de urgență. Fondurile necesare au fost deturnate către alte interese, punând în pericol viața și sănătatea a 55.000 de elevi și 3.700 de cadre didactice.

SOLUȚIA MEA

  • Mă angajez să rezolv în regim de urgență această gravă vulnerabilitate la adresa copiilor noștri. 
  • Voi solicita imediat tuturor directorilor de școli să demareze procedurile pentru obținerea autorizațiilor necesare. 
  • Voi demara o evaluare completă a tuturor școlilor și grădinițelor din sector pentru a identifica deficiențele și riscurile. 
  • Voi aloca fondurile necesare pentru a remedia toate problemele identificate și pentru a aduce toate clădirile la standardele de siguranță impuse de lege.
  • Eu vin să construiesc, eu vin să dezvolt, eu vin să rezolv problemele cu care se confruntă comunitatea!

SĂNĂTATE – INVESTIȚII de #Bunsimţ

REALITATEA:

Spitalele din Sectorul 1 sunt vechi, aglomerate și nu fac față nevoilor actuale. Avem 35 de unități medicale în Sectorul 1, multe dintre ele într-o stare avansată de degradare și subfinanțare, fiind în subordinea administrativă a altor entități.

PROBLEME

  • Clădiri vechi și degradate: Multe dintre ele au nevoie urgentă de renovare și modernizare, pentru a asigura condiții decente de tratament și siguranță pentru pacienți și personal medical.
  • Infecții nosocomiale: Riscul de infecții asociate îngrijirilor medicale este crescut din cauza infrastructurii învechite și a lipsei de spațiu.
  • Supraaglomerare: Spitalele sunt suprasolicitate, iar pacienții se confruntă cu timpi lungi de așteptare și condiții de îngrijire inadecvate.
  • Lipsă de spațiu: Nu există suficiente spații pentru extindere sau construire de noi unități medicale, iar lipsa parcărilor agravează și mai mult situația.

SOLUȚIA MEA

Schimbăm sistemul medical din temelii și construim un sistem medical performant și adaptat nevoilor comunității! 

  • Construim PRIMUL SPITAL NOU din Sectorul 1: Știm cu toții că este nevoie urgentă de un spital nou, construit de la zero! Ne asumăm această responsabilitate și vom construi un spital la standarde europene, cu dotări de ultimă generație, pentru a oferi servicii medicale de calitate tuturor locuitorilor, într-un loc accesibil. Stim că au mai existat tentative, soldate cu eșec, dar vom învăța din eșecurile altora și vom folosi aspectele pozitive. Nu uitați: societatea civilă a dat o lecție, la care statul a fost spectator: s-a mobilizat și în câțiva ani a reușit să ridice un spital! Avem datoria să îndrăznim! ✨
  • Mai mulți doctori la Centrul Multifuncțional Caraiman! Mă voi implica direct în eficientizarea activității și serviciilor acestui Centru, astfel încât familia dumneavoastră să se bucure de servicii medicale gratuite, deservite de medici profesioniști. 
  • Extinderea Centrul Multifuncțional Caraiman, astfel încât să deservească mai mulți locuitori din Sector.
  • Modernizăm spitalele existente: Renovăm, extindem și dotăm spitalele actuale cu echipamente performante, asigurând condiții de igienă impecabile și siguranță pentru pacienți. 🛠️
  • Stop infecțiilor nosocomiale: Vom implementa protocoale stricte de igienă și vom investi în echipamente moderne pentru a preveni și combate infecțiile nosocomiale.
  • Creșterea capacității de reacție și intervenție în situații de urgență sanitare, în colaborare cu autoritățile centrale și locale.

Îmbunătățirea calității aerului și a mediului

  • Implementarea măsurilor pentru reducerea poluării aerului și îmbunătățirea calității mediului în Sectorul 1, pentru a reduce impactul asupra sănătății locuitorilor;
  • Promovarea utilizării mijloacelor de transport nepoluante și a practicilor ecologice în comunitate;

REZOLVAREA PROBLEMEI LOCUINŢELOR SOCIALE DIN SECTORUL 1: DE #BUNSIMŢ

REALITATEA

De prea mult timp, problema locuințelor sociale din sectorul nostru a fost ascunsă sub preș de foștii primari, care nu au reușit să ofere soluții reale pentru cei aflați în nevoie. Sute de familii trăiesc în condiții precare, lipsite de confortul și siguranța unui cămin decent, în timp ce administrația pare incapabilă să ia atitudine. 

PROBLEME

  • Deși nevoia de locuințe sociale a fost evidentă de mult timp, primarii din Sectorul 1 nu au reușit să ia măsuri concrete pentru a o rezolva. 
  • Programele actuale de locuințe sociale sunt subdimensionate și ineficiente, reușind să acopere doar o mică parte din cererea existentă, afectând sute de familii;

SOLUȚIA MEA

„Necesitatea unei schimbări radicale: Ȋmi asum un program curajos de construcție a unor locuințelor sociale moderne, la standarde demne de secolul în care trăim: cu spații generoase, cu parcări, cu locuri de joacă pentru copii.”

  • Voi începe cu un program pilot, chiar de anul viitor, de 100 de apartamente moderne, eficiente energetic, cu parcări, locuri de joacă pentru copii. Apoi, pe baza lecțiilor învățate din această experiență, vom îmbunătăți proiectul și îl vom extinde, până la 500 de astfel de locuințe în următorii 3 ani;
  • Analizarea oportunității unui cadru legal prin care Primăria să poată concesiona pe termen lung casele abandonate din Sector, pentru a le transforma în locuințe sociale decente.
  • Pomii inventariați inregistrați – tăierea interzisă și în propria curte, fără aprobare.    
  • Simplificarea proceselor de depunere a cererilor, îmbunătățirea transparenței și a comunicării sunt fundamentale pentru a recâștiga încrederea cetățenilor;

Cine va beneficia:

  • Familii cu venituri mici, familii tinere, aflate la început de drum, părinți singuri, persoane cu dizabilități, victime ale violenței domestice, tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului și care au nevoie de sprijin pentru o perioadă, pentru a se integra în viața independentă.

ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ de #Bun simț

Stiu cât de importantă este alimentația sănătoasă a copiilor și a întregii familii. De aceea, îmi propun să vă aduc produsele proaspete și gustoase mai aproape de casă, direct de la producătorii locali.

Piețe volante în fiecare weekend:

  • Începând din septembrie, în fiecare ultim weekend al lunii, vom organiza piețe volante în cartierele Sectorului 1. Aici veți găsi o varietate de produse proaspete și sănătoase, de la fructe și legume de sezon, la lactate, carne, miere, pâine artizanală și multe altele, la prețuri corecte.
  • Modernizarea și curățarea piețelor din Sector. 

POLIȚIA LOCALĂ: Respect, Siguranță, Profesionalism! 

Este timpul ca Poliția Locală Sector 1 să fie un partener de încredere al comunității, gata să intervină prompt și eficient pentru a asigura siguranța și liniștea tuturor locuitorilor. 

  • Întărirea autorității: polițiștii locali vor avea puterea și pregătirea necesară pentru a interveni ferm și eficient în fața celor care încalcă legea. 
  • Recâștigarea încrederii: avem nevoie de o relație bazată pe respect și transparență între polițiști și cetățeni. 
  • Mai mulți polițiști angajați. Este nevoie de noi angajari, pentru a asigura o prezență sporită în comunitate. 
  • Selecție riguroasă: Vom angaja doar agenți profesioniști, cu o pregătire impecabilă și un caracter ireproșabil. 
  • Programe de perfecționare: Vom investi în formarea continuă a polițiștilor locali, pentru a le oferi cele mai bune instrumente și cunoștințe. 

Împreună pentru o comunitate mai sigură!

  • Patrule proactive: Intensificăm patrulele în zonele vulnerabile și la orele de risc.
  • Răspuns rapid: Modernizăm dispeceratul și dotările pentru intervenții prompte și eficiente.
  • Colaborare strânsă: Lucrăm cot la cot cu Poliția Națională și comunitatea pentru a preveni și combate criminalitatea.
  • Polițistul de proximitate: Un polițist dedicat fiecărui cartier, gata să vă asculte și să vă ajute.

TINERI – Primăria #Tinerei Generaţii

Tinerii Construiesc Sectorul 1

Situația actuală:

Tinerii din Sectorul 1 au un potențial imens, dar nu întotdeauna au pârghiile necesare pentru a-l valorifica. Vrem ca tinerii să aibă un cuvânt de spus în deciziile care le influențează viața. De aceea, lansăm programul “Administrația Viitorului”!

Soluția noastră: Programul “Administrația Viitorului” (este deja scrisă Hotărârea de înființare, care va fi adresata Consiliului Local) 

Ce înseamnă pentru tineri?

  • Veți afla cum funcționează Primăria. Vă voi oferi stagii de practică în primărie, pentru a vedea cum se iau deciziile și cum pot contribui la dezvoltarea comunității.
  • Concurs anual de proiecte: Vom organiza un concurs anual de proiecte, în care echipe de tineri vor propune soluții pentru problemele locale. Cele mai bune proiecte vor fi premiate și chiar implementate de către Primărie.
  • Parteneriate cu organizații de tineret: Vom colabora cu organizații de elevi, studenți și tineri pentru a ne asigura că programul răspunde nevoilor și intereselor lor.
  • Voluntari în echipe de supraveghere: Tinerii cu vârsta de peste 20 de ani vor avea oportunitatea de a se alătura Poliției Locale Sector 1, ca voluntari în echipe de supraveghere a vieții cotidiene.

ALTE PROIECTE PENTRU TINERI:

1. PREGĂTIREA PENTRU VIITOR:

Educație de calitate: Vom investi în modernizarea școlilor și liceelor, dotându-le cu laboratoare moderne, săli de clasă interactive și tehnologie de ultimă generație. Vom actualiza programele școlare pentru a reflecta nevoile actuale ale pieței muncii și vom oferi consiliere profesională individualizată pentru a ajuta elevii să-și aleagă cariera potrivită.

Oportunități pentru tineri, prin crearea unor parteneriate cu universități și licee pentru a conecta tinerii talentați cu companiile din sector.

Sprijin pentru tinerii antreprenori: Vom înființa incubatoare de afaceri, unde tinerii cu idei inovatoare pot beneficia de spații de lucru, mentorat și acces la finanțare. Vom crea programe de finanțare pentru startup-uri, pentru a încuraja spiritul antreprenorial și a stimula inovația în Sectorul 1.

Implicarea activă a tinerilor: Vom crea spații dedicate tinerilor, precum centre de tineret, cafenele literare și cluburi de dezbateri, unde aceștia se pot întâlni, socializa și-și pot dezvolta abilitățile și pasiunile. Vom organiza evenimente culturale și sportive dedicate tinerilor și îi vom implica în procesul decizional local, prin consultări publice și forumuri de discuții.

Pe lângă cele deja menționate, Primăria Sectorului 1 ar putea oferi tinerilor o gamă largă de soluții și oportunități pentru a-și dezvolta abilitățile, a-și urma pasiunile și a se integra activ în comunitate:

2. LOCURI DE MUNCĂ ȘI DEZVOLTARE PROFESIONALĂ:

  • Programe de internship și stagii de practică: În parteneriat cu companiile locale, Primăria poate facilita accesul tinerilor la experiență practică în diverse domenii, ajutându-i să-și dezvolte competențele și să-și găsească un loc de muncă.
  • Târguri de joburi și evenimente de networking: Organizarea de evenimente dedicate tinerilor, unde aceștia pot interacționa cu angajatori locali și pot afla despre oportunitățile de carieră disponibile în sector.
  • Cursuri de formare profesională gratuite sau subvenționate: Primăria poate oferi cursuri de formare profesională în domenii cu cerere mare pe piața muncii, precum IT, design, marketing sau antreprenoriat.

3. Sprijin pentru tineri artiști și creatori:

  • Spații de creație și expoziție: Amenajarea de spații dedicate tinerilor artiști și creatori, unde aceștia își pot expune lucrările și pot organiza evenimente culturale.
  • Burse și finanțări pentru proiecte culturale: Acordarea de burse și finanțări pentru proiecte culturale inovatoare, pentru a încuraja creativitatea și spiritul artistic al tinerilor.
  • Festivaluri și evenimente culturale dedicate tinerilor: Organizarea de festivaluri de muzică, film, teatru sau arte vizuale, unde tinerii artiști își pot prezenta creațiile și pot interacționa cu publicul.
  • Dezvoltarea de programe de voluntariat: Încurajarea tinerilor să se implice în activități de voluntariat, pentru a-și dezvolta abilitățile sociale și a contribui la bunăstarea comunității.

4. Sprijin pentru sănătatea mintală:

  • Servicii de consiliere psihologică gratuite sau la prețuri reduse: Asigurarea accesului tinerilor la servicii de consiliere psihologică de calitate, pentru a-i ajuta să facă față stresului, anxietății și altor probleme emoționale.
  • Campanii de informare și conștientizare: Organizarea de campanii de informare și conștientizare cu privire la importanța sănătății mintale și a prevenirii depresiei și a altor tulburări psihice.

SENIORII. Grija pentru Seniori: Respect și recunoștință pentru înțelepciunea și experiența lor

Situația actuală:

Seniorii din Sectorul 1 au fost neglijați de administrațiile anterioare, iar calitatea vieții lor a fost lăsată în plan secund. Este timpul să schimbăm această realitate și să le oferim seniorilor noștri respectul și sprijinul pe care îl merită și să le asigurăm un trai demn și activ în comunitatea noastră.

SOLUȚII PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA VIEȚII SENIORILOR:

  1. Direcția de Programe pentru Persoanele Vârstnice: Vom înființa o direcție specializată care să dezvolte politici, programe și proiecte dedicate persoanelor de peste 50 de ani. Această direcție va oferi servicii de consultanță juridică, medicală și economică, programe de mentorat, educație continuă și alfabetizare digitală, adaptate nevoilor specifice ale seniorilor.
  2. Oficiul de Abuzuri pentru Persoanele Vârstnice: Vom crea un mecanism dedicat pentru a proteja seniorii de abuzuri și discriminare. Acest oficiu va prelua cazurile de abuz și va colabora cu instituțiile relevante, ONG-uri și mediul privat pentru a asigura o intervenție rapidă și eficientă.
  3. Program de îngrijire la domiciliu: Vom dezvolta un program complex de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice fără aparținători și cu nevoi medicale speciale. Acest program va include servicii de asistență medicală, psihologică și socială, asigurând o viață demnă și independentă pentru seniorii noștri. 
  4. Centre de asistență și recuperare: Vom înființa centre specializate pentru seniorii care au nevoie de servicii de recuperare și reabilitare funcțională, oferindu-le sprijinul necesar pentru a-și menține autonomia și mobilitatea.
  5. Rețele comunitare de sprijin: Vom dezvolta rețele de voluntari care să ofere suport și să prevină izolarea socială a seniorilor, prin activități de comunicare, monitorizare și socializare.
  6. Lifturi exterioare pentru blocurile vechi: Știm că multe dintre blocurile din Sectorul 1 nu au lift, iar acest lucru îngreunează viața de zi cu zi a seniorilor. De aceea, ne propunem să montăm lifturi exterioare la blocurile cu 3-4 etaje, pentru a facilita accesul și a îmbunătăți mobilitatea persoanelor în vârstă.
  7. Program cultural dedicat seniorilor: Vom oferi acces gratuit la evenimente culturale și vom susține proiectele culturale independente, pentru a încuraja participarea activă a seniorilor la viața culturală a comunității.

PARTENERERIAT CU MEDIUL DE AFACERI PENTRU SENIORI

Vreau să sensibilizez mediului de afaceri să acorde atenție seniorilor din Sectorul 1 printr-o combinație de stimulente, parteneriate și inițiative care să creeze beneficii atât pentru companii, cât și pentru seniori. 

  • Parteneriate public-private si facilități pentru antreprenorii care investesc în facilități și servicii destinate seniorilor (de exemplu, săli de sport adaptate, centre de zi, transport specializat), pentru companiile care angajează seniori sau dezvoltă produse și servicii adaptate nevoilor lor.
  • Programe de voluntariat corporativ: Încurajarea angajaților să se implice în activități de voluntariat în cadrul comunității de seniori.
  • Campanii de conștientizare: Pentru a evidenția importanța și beneficiile incluziunii sociale a seniorilor în viața economică și socială a comunității.
  • Recunoașterea publică a companiilor responsabile social: Premii și distincții pentru companiile care se implică activ în sprijinirea seniorilor.
  • Training pentru personalul care intra în contact direct cu seniorii, pentru a înțelege nevoile specifice ale seniorilor (răbdare, comunicare clară, asistență în alegerea produselor, etc.).

RESTAURANTE SUBVENȚIONATE PENTRU SENIORI

Mulți dintre bunicii și seniorii din Sectorul 1 poate că au renunțat la micile bucurii ale vieții, cum ar fi o ieșire la restaurant, din cauza prețurilor prea mari față de pensia lor. Vreau să schimbăm asta! Vreau să le redăm seniorilor noștri posibilitatea să se bucure din nou de o masă delicioasă, într-un ambient plăcut și primitor, unde să se simtă respectați și apreciați. De aceea, vom crea restaurante special concepute pentru ei, cu ptrețuri subvenționate de Primăria Sectorului 1! 

Meniurile vor fi adaptate pentru nevoile nutriționale ale seniorilor, sub îndrumarea unor medici nutriționiști, chefi renumiți, dar și cu sprijinul elevilor de la școlile cu profil alimentar. 🥗🍲👩‍🍳

Evenimente și activități speciale: Organizăm periodic evenimente și activități dedicate seniorilor, pentru a-i ajuta să rămână activi și implicați în viața comunității. 🎉

DEZVOLTAREA ECONOMICĂ A SECTORULUI 1 – DEZVOLTARE DE #BUNSIMŢ

  • Obiectivul nostru este să facem din Sectorul 1 cel mai bun loc pentru afaceri din București.
  • Vom utiliza fondurile publice cu transparenţă și integritate

Vom avea un plan în 5 puncte:

  1. Vom colabora cu mediul de afaceri și vom acționa pe baza feedback-ului primit.
    • Prioritatea noastră principală este să oferim servicii eficiente. Vom lansa un proces structurat pentru colectarea feedback-ului și vom acționa în consecință.
    • Ne vom implica activ pentru a ajuta afacerile din sector să prospere și să crească.
    • Vom crea un birou de dezvoltare a afacerilor, care va raporta direct primarului.
    • Vom colabora cu organizațiile existente care reprezintă mediul de afaceri, precum Camera de Comerț Americană și Camera de Comerț Română.
    • Vom stabili un dialog trimestrial formal cu comunitatea de afaceri și vom lua în considerare nevoile diferitelor segmente de piață (multinaționale, companii IT, companii imobiliare, întreprinderi mici).
    • Vom organiza evenimente regulate de networking “Meet the Mayor”.
    • Obiectivul nostru principal este să obținem feedback și idei bune și să acționăm pe baza lor.
  2. Noua administratie condusă de mine va asigura o sursă de talente pentru companii și locuri de muncă de calitate, prin parteneriate cu universități și licee. Vom găzdui și sprijini evenimente pentru recrutarea de talente locale de către companiile din sector. 
  3. Vom colabora cu sectorul imobiliar pentru a răspunde rapid la planurile dezvoltatorilor. Împreună, vom dezvolta un masterplan și principii pentru dezvoltarea proprietăților rezidențiale și comerciale, precum și a infrastructurii locale în Sectorul 1, care vor servi drept cadru pentru următorii 10 ani. 
  4. Vom răspunde nevoilor specifice ale întreprinderilor mici românești.
    • Vom sprijini piețele locale de alimente, oferindu-le ceea ce au nevoie pentru a prospera și a concura cu supermarketurile, prin produse locale de calitate.
    • Vom sprijini crearea de hub-uri de afaceri pentru start-up-uri, în colaborare cu comunitatea locală.
  5. Vom promova și sprijini bunele practici în afaceri.
    • Știm că ceea ce vă doriți cu adevărat este să vă ajutăm, fără a vă sta în cale.
    • De asemenea, știm că, uneori ,aveți nevoie de ajutorul nostru pentru a crea un mediu de afaceri favorabil.

🐾 UN SECTOR 1 MAI BUN PENTRU PRIETENII NOȘTRI CU PATRU LĂBUȚE 🐾

Ne dorim un Sector 1 în care fiecare animal să se simtă iubit și protejat. Iată cum putem face asta împreună:

❤️ Mai multe lăbuțe fericite în cămine iubitoare:

  • Evenimente de adopție lunare, in care cățeii și pisicuțele își pot găsi familiile perfecte.
  • Să le reamintim celor care au animale de companie cât de importantă este sterilizarea și cum să aibă grijă de prietenii lor blănoși.
  • Să ne asigurăm că toți stăpânii își iubesc și își îngrijesc animalele așa cum merită.

🏡 Un cămin primitor pentru fiecare animăluț:

  • Mașini noi pentru transport : Să înlocuim mașinile vechi cu dubite mai mici pentru transportul animalelor, cu un consum mic și AC, care pot pătrunde mai ușor pe străzile mici și înguste!
  • Locuri de joacă pentru căței fericiți: Să amenajăm în fiecare parc spații speciale unde cățeii se pot juca și isi pot face noi prieteni.

🐾 Un adăpost modern și plin de iubire:

  • Un cămin nou pentru căței: Să construim un adăpost spațios și curat, unde cățeii fără stăpân să se simtă în siguranță și iubiți.
  • Școală pentru căței deștepți:  Dresaj pentru cățe astfel încât să îi pregătim pentru a deveni membri minunați ai unei familii.
  • “Miau-Miau” – Primul adăpost special pentru pisici: Vom crea un loc special doar pentru pisici, unde să se simtă răsfățate și protejate.
  • îmi propun să creăm programe interactive în școli și în cadrul adăposturilor, unde copiii pot învăța despre îngrijirea animalelor, importanța sterilizării și pot petrece timp mai mult în compania cățeilor și pisicilor.
Ioana Ramona Bruynseels